BLOG | LINKEDIN 101

Blog | Hoe vergroot ik mijn bereik op LinkedIn?

Nieuwe dingen uitproberen stond deze week centraal voor mij. Al een tijdje wilde ik al meer gaan doen op LinkedIn, maar het kwam er elke keer niet van omdat ik zo een ‘Instaholic’ ben. Toch ben ik mijn aandacht gaan verdelen. Naar aanleiding van een post van @prettyambitiouse_com waarin ik las over de voordelen van LinkedIn.

Allereerst let’s cover the basics. Je LinkedIn profiel moet wel volledig ingevuld zijn. Hieronder een checklist, zodat je kan afvinken wat je al hebt en wat je nog moet toevoegen.

– Profielfoto

– Voornaam & achternaam

– Kopregel à zorg ervoor dat deze catchy is

– Huidige functie

– NAW gegevens

– Ervaringen

– Vaardigheden en onderschrijvingen

– Aanbevelingen

– Prestaties

– Interesses

#Hashtags
Als je al deze dingen hebt ingevuld, dan wordt je profiel als ‘gevorderd’ gezien. Nu over op het deel waar we allemaal heen willen; meer bereik op LinkedIn. Om te beginnen met hashtags. Ik vond het altijd heel raar om hashtags te gebruiken op LinkedIn. Toch is het wel logisch want als je post zonder hashtags, is het alleen te zien voor de mensen die jou volgen. Wil je dat bereik vergroten, dan gebruik je hashtags.

Kwaliteit content
Het belangrijkste is dat je content interessant is en relevant, maaaaaaar ook van goede kwaliteit. Post je bijvoorbeeld een foto of video met slechte kwaliteit? Dan kan LinkedIn dat zien als spam en werkt het algoritme je tegen.
Daarnaast is het net als voor alle andere socials belangrijk dat je consistent bent. Als je dus wilt dat mensen je niet vergeten, moet je langs blijven komen in hun feed. Hoe makkelijk dat ook klinkt, is dat het niet. Ik weet uit eigen ervaring dat dit wel wat planning vergt. Wil je dus blijven opdagen op LinkedIn, zorg ervoor dat je dat dan goed voor jezelf inplant en altijd een paar topics hebt waar je over zou kunnen posten.

Credit the author
Deel je een bericht van iemand, geef ze dan erkenning voor het maken van dat bericht. Ben je geïnspireerd door iemand? Geef dat dan ook aan, aangezien de kans bestaat dat deze persoon jouw bericht zal delen en daarmee ook jouw bereik zal vergroten.

Engagement
Wat ik voornamelijk heb gemerkt toen ik research ben gaan doen over LinkedIn, is dat het in principe werkt zoals met alle social media kanalen. Vroeger was LinkedIn een platform waarop mensen hun successen deelden en best wel formeel. Dat is inmiddels wel veranderd. Er is steeds meer interactie en mensen delen artikelen, blogs en posts van andere kanalen.
Ga daarom in gesprek met je volgers. In het begin zal het misschien lastig zijn omdat het een ander platform is, maar met de tijd vind je daar je weg wel in.

Groepen
Net zoals op Facebook heb je op LinkedIn ook groepen. In deze groepen kan je content delen, antwoorden vinden, in gesprek gaan, zakelijke contacten leggen en jezelf positioneren. Hierdoor kan je ook een grotere groep mensen benaderen die dezelfde interesses hebben. Als je deze mensen inspireert met je content, bestaat de kans natuurlijk dat ze jou ook gaan volgen buiten de groep 😉

Timing
Dinsdag, woensdag en donderdag zijn de beste dagen om je berichten te posten. De beste tijden voor LinkedIn zijn tussen 7 en 8 uur in de ochtend, 12 uur ’s middags en tussen 5 en 6 uur in de avond. Omdat LinkedIn nog grotendeels als een zakelijk platform wordt gezien heeft het niet veel zin om in het weekend te posten.

Now, go get them tiger! En volg ons ook even op LinkedIn, want op onze bedrijfspagina kunnen we wel wat hulp gebruiken haha!

Dzenita

Posted by contentively

3 comments

Jamesduace

Many thanks very valuable. Will share site with my pals.

Brianfaids

Wow because this is great work! Congrats and keep it up.

Brianfaids

You’re a really beneficial website; could not make it without ya!